Strand en natuur

Door: Petra

Blijf op de hoogte en volg petra

28 Juli 2019 | Sri Lanka, Kandy

Na de zuidkust nemen we de bus naar Arugam Bay. Dit plaatsje ligt aan de zuidoostkust van Sri Lanka. Het is maar een dorp, maar staat bekend om de goede golven om te leren surfen.
De bus, of eigenlijk 2 bussen, is geen probleem. Het kost echt bijna niks, gaat niet heel snel, maar je komt waar je wilt zijn. Bij elk station lopen wel steeds tuktuk-chauffeurs die beweren dat er geen bus is, dus je kunt beter met hun tuktuk rijden. We trappen er niet in. Hoewel er in de bus alleen locals zaten, zien we in Arugam Bay opeens heel veel toeristen. Blijkbaar komt iedereen hier om te surfen. Je ziet hier dan ook heel veel restaurantjes met westers eten. We gaan gelijk voor een pizza en hamburger. ‘S middags gaat Alexander een uurtje surfen. Super. Lekker relaxen op het strand bevalt mij ook uitstekend. Dit houden we met gemak nog 2 dagen vol.
Na 3 dagen reizen we verder naar Ella. Dit is een bergdorpje waar je mooie wandelingen kunt maken in de bergen, bij watervallen en door theeplantages. Ook hier blijven we 3 nachten. We beginnen met 2 kleine wandelingetjes. De theeplantages zijn prachtig en ruiken ook nog eens lekker. Met een tuktuk rijden we een beetje door de omgeving zodat we ook een waterval, grot en tempeltje zien. Op dag 3 maken we de wandeling naar Ella Rock. Blijkbaar een must do als je hier bent. De wandeling is niet moeilijk, maar er is nogal wat onduidelijkheid over de route. Het eerste deel loop je gewoon over de spoorrails. Gelukkig komt er niet heel vaak een trein. Aan mensen die al terug komen vragen we nog wat routeaanwijzingen. Het blijkt mee te vallen. Zeker met de app maps.me kunnen we het prima vinden. Na het spoor gaat het deels door de theeplantages, deels door 3m hoog gras. Dan begint een stuk wat steiler omhoog met boomwortels en rotsen. Goed te doen. Twee uur na onze start staan we al op de top van Ella Rock. ( dit zou 2,5 / 4u duren volgens de info). We genieten op ons gemak van het mooie uitzicht over de bergen. Dit samen met een heleboel andere toeristen, maar ja. Je kunt hier heerlijk zitten met de beentjes over de rand ( het loopt schuin naar achter en er zit nog een rots onder je voeten). Lekker even opdrogen, eten en drinken, op adem komen. Na een uurtje op de top gaan we weer naar beneden en lopen terug naar het dorp. Het meegebrachte lunchpakket eten we dan maar op bij ons guesthouse. De middag gebruiken we om te luieren. Dat lukt ons prima.
Vandaag hebben we de beroemde treinreis van Ella naar Kandy gemaakt. Ook hier verschillende klassen. Wij gaan voor gereserveerde plaatsen in de tweede klasse. Hier kunnen nl ook ramen open en in de eerste klasse niet. We genieten van de prachtige uitzichten. Er zijn enorme theeplantages, zelden iemand aan het werk helaas. Ook rijden we door een stuk tropisch regenwoud van Horton Plains. De bomen zijn enorm hoog en kaarsrecht. Supergelaagd. Climaxstadium?! Zeer afwisselend. Bij dorpjes in de buurt zie je veel landbouwgrondjes. Zeer strak afgewerkt in mooie rechte baantjes staan oa tomaten, wortelen, prei, etc. Het is een hele mooie rit. Het gaat alleen wel heeeeel langzaam. De laatste 2u kunnen we het enthousiasme niet meer opbrengen, ook al is het hier ook mooi.
Morgen gaan we hier in Kandy op de culturele tour, op zoek naar verschillende tempels, dansvoorstelling, etc. We houden het lekker gevarieerd.

• 28 Juli 2019 - 12:16

Wina:

Prachtig jullie verhalen weer te lezen. Weer genoeg gezien en beleefd als ik dat allemaal lees. Groetjes, Wina (en Ruben)

• 28 Juli 2019 - 12:47

Henk En Tonny:

Het is duidelijk dat jullie genieten van deze reis en doen wat jullie op het lijstje hebben staan. Wij zijn benieuwd naar de foto's,die bij dit verhaal horen , te zien.
    Groetjes en fijne reis verder.
    (o)pa en oma xxx

• 29 Juli 2019 - 06:05

Maartje:

Hai Petra en Alexander,

Wat een mooie verhalen. Alexander heeft vast genoten van de mooie golven. Kon hij een beetje blijven staan?
    Wel een pittige opdracht voor jullie begrijp ik : langzaam ;)!!
    Succes en geniet van al het moois om jullie heen

groet uit Roden
    Dirk en Maartje

• 29 Juli 2019 - 06:49

Els Schuch:

Lieve Alexander en Petra,

Ik bewonder jullie reiservaringen in Sri Lanka; zo ondernemend en afwisselend.
    En wat een surfer is Alexander! Ik stuur zijn foto door naar Yoran, Olivier, Liam en Magali; alle vier verwoede surfers.

Geniet nog van al jullie avonturen die je nog gaat beleven. Liefs, Els