Cultuur
Door: Petra
Blijf op de hoogte en volg petra
04 Augustus 2019 | Sri Lanka, Anuradhapura
Ook in Kandy kun je wandelingen maken. Wij gaan een dagje naar de Knuckles. Het gebergte ziet er inderdaad uit als een paar knokkels van een hand. Ook hier heeft onze gastheer weer een beetje overdreven. Het is best een eind rijden en de hike is meer een wandeling. We genieten dan maar van de rust en het uitzicht. Dit is een stuk beter dan in het verkeer van een stad rijden met een tuktuk. De dieseldampen van de bussen worden rechtstreeks ons karretje ingeblazen. Heb je je leven lang niet gerookt, krijg je dit...
Na Kandy rijden we met de bus verder naar het noorden. In Anuradhnapura staan zeer veel tempels. Een groot deel van de stad staat op de Word Heritage site. Via Booking.com hebben we weer eenvoudig een onderkomen gevonden. In de middag doen we een kleine excursie naar Mihintale. Een paar tempels, brutale aapjes die je zomaar vastpakken en een mooie zonsondergang. Bij ons verblijf eten we weer een smakelijke Rice and curry.
De volgende dag gaan we met de tuk-tuk langs de vele tempels en ruïnes in de stad. Helaas spreekt onze chauffeur nauwelijks Engels, maar samen met de Lonely Planet komen we er wel uit. Weer vergeten sokjes aan te doen. Je moet bij alle tempels schoenen/ slippers uit en schouders en knieën bedekken. Ook Alexander loopt dus met een mooie wikkelrok. Gedurende de dag worden de stenen wel steeds heter aan de voeten. We vinden ook dat veel tempels erg op elkaar lijken. Gelukkig sluiten we af met een andere soort tempel, een enorm boeddhabeeld en een tempelgrot.
Weer genoeg cultuur voor een paar dagen. We vervolgen met een paar dagen strand.
04 Augustus 2019 - 13:29
Els Schuch:
Lieve Petra en Alexander,
Heerlijk zo'n onderkoelde vertelling over jullie culturele uitstapjes; ik geniet mee.
De Lonely Planet is de bijbel om interessante informatie te krijgen in plaats van overenthousiaste guesthouse eigenaren. En nu weer genieten van de zee en het strand. Tijd om te surfen?
Lieve groet, Els -
04 Augustus 2019 - 13:48
Hans Schulten:
Hallo Petra en Alexander,
bedankt voor het iedere reis weer posten van jullie vakantie-ervaring. We genieten op afstand mee en herbeleven onze reis door Sri Lanka zo'n 40 jaar geleden...veel plezier daar!
Hartelijke groet,
Tineke en Hans.
04 Augustus 2019 - 14:36
Henk En Tonny:
Hoi Petra en Alexander,
We lezen graag jullie avonturen in Sri Lanka. Jullie hebben een goede balans om cultuur en strand af te wisselen. Geniet maar van jullie vakantie dan genieten wij een beetje mee.
(o)pa en (o)ma XXX -
04 Augustus 2019 - 17:14
Gerrit:
Hoi.
Leuk verhaal en leuke tips/waarschuwingen.Het "sokken verhaal " is bekend. Ik bezoek met de blinden ook de olifanten opvang. We gaan er niet op rijden. Ik was ooit in een olifanfenopvang in Thailand. Daar was het goed geregeld. Werd " gerunt" door een Groningse uit Winschoten.
Nog heel veel plezier!
Groet Gerrit ( en Marianne natuurlijk!)
05 Augustus 2019 - 13:57
Wina:
Mooie tempels gezien en nu lekker genieten aan Het strand. Ook heel belangrijk. Groet, Wina en ruben -
07 Augustus 2019 - 10:25
Hellen:
Prachtige foto's, geniet van alles. Ik geniet op afstand met jullie mee.
Groetjes Hellen